Zmieniamy klimat

Polityka prywatności

Firma Lumors przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwis lumors.pl. Poniższy tekst określa zasady korzystania z naszego serwisu oraz jego politykę prywatności. 

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszych stronach internetowych, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą poczty e-mail lub telefonu, przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, itp.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w naszych serwisach internetowych oraz zbierania danych demograficznych.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a nami będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytania.

W przypadku kontroli Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia zasad korzystania z naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli kontaktowałeś się z nami możesz od nas otrzymać odpowiedź drogą e-mailową lub w inny wskazany przez Ciebie sposób.

Wykorzystanie plików cookie („ciasteczek”)

Nasze serwisy internetowe wykorzystują pliki cookies tzw. „ciasteczka”. Z ich pomocą tworzone są anonimowe statystyki użytkowania serwisu. Służą one także do zapamiętywania preferencji użytkownika. Wykorzystywane pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych. Więcej o plikach cookies używanych w lumors.pl.

Statystyki serwisu

Serwisy gromadzą anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisach np. określenie popularności poszczególnych części serwisów. Oprócz własnych statystyk korzystamy z usługi „Universal Analytics” – zbierającej anonimowe informacje o odwiedzanych stronach naszych serwisów. Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności „Universal Analytics”, w tym informacja jak można zablokować zbieranie danych znajdują się na stronie: Bezpieczeństwo i prywatność w Universal Analytics.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Gdy przekazujesz nam swoje dane osobowe komunikacja między Twoim komputerem a naszymi serwerami jest zaszyfrowana za pomocą protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Instytucja zbierająca dane: Lumors, Kurów 9, 33-311 Wielogłowy, NIP: 734-248-86-98, REGON: 490253603.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt z redakcją serwisu lumors@onet.pl lub przesyłając list na adres: Kurów 9, 33-311 Wielogłowy.